Witam,dzięki za filmik.TV stoi tyłem do okna,lekko po skosie,okno wychodzi na zachód no i są żaluzje,więc będzie OK.Co do wyboru TV,to przeszedłem długą drogę.Jako całkowity laik,rok temu w sklepie zobaczyłem W5500,potem stwierdziłem,że Sharpy są tańsze,wtedy zacząłem czytać i okazało się,że czarny mają tylko plazmy a wśród plazm czarne są tylko Kuro, na które mnie nie stać

Wróciłem więc na kolanach do Sony i mądrzejszy o rok i kilka technicznych pojęć zacząłem się przyglądać Z5500,wtedy nadeszły wieści o nowościach.Tym razem sprawa była o tyle prostsza,że wiedziałem czego potrzebuję. Drogą eliminacji odpadły( ze względu na cenę) 3D i Full LED.Pozostały Edge LED i CCFL,ponieważ do EDGE nie mam przekonania od samego początku,pozostały świetlówki

.Ponieważ mam sygnał SD z cyfrowej Vectry musiał być Engine3,bo lepiej skaluje.200Hz, bo lepsze niż 100Hz,WI-FI ready ,bo router w drugim pokoju,gruby może być,bo będzie stał na szafce ,a z grubasa lepszy dźwięk.Kina raczej mało kto używa do wiadomości.Tym sposobem wyłonił się HX700 z tą swoją "szybą",z jednej strony poprawia znacząco obraz,z drugiej odbija wszystko dookoła.Pierwsze reakcje niemal histeryczne ale z czasem łagodniały.Przyzwyczailiśmy się szybko do matowych paneli,a przecież niektórzy całe życie spędzili przed kineskopami,ja siedzę do dziś

Ostatecznie do szyby przekonała mnie żona,gdy pojechała jedną szmatką:okno,lustro i TV

Stary Soniak wytrzymał

Ponieważ w domu ja rządzę,będzie 46 cali-(2.5m do TV), jeśli oczywiście żona się zgodzi

Pozdrowienia i dzięki za zainteresowanie.